סכסוכי ירושה

כיצד למנוע סכסוכים בין יורשים

על מנת למנוע סכסוכי ירושה קשים בין ילדיכם לאחר פטירתכם, רצוי לערוך צוואה ברורה ומנומקת.. רצוי גם מצולמת בוידאו וכל זאת על מנת למנוע סכסוך עתידי בין היורשים שלכם.

אם ברצונכם לשמור על אחדות המשפחה לאחר "ה 120" כדי לדעת שאחים ואחיות רבים מוצאים את עצמם מסתכסכים בעקבות הירושה של הוריהם ובדרך כלל בעקבות אי כתיבת צוואה או כתיבת צוואה לא ברורה.

בתקופה כה קשה לאתר לכתו של אחד ההורים, המטען הרגשי עוצמתי מאוד ומגביר את עומק הסכסוך. ישנם מספר גורמים ומצבים לסכסוכי ירושה שמומלץ למנוע מראש.

סכסוכי ירושה – להלן כמה טיפים שיכולים לתרום לסילוקם או למניעתם:

  1. צוואה ברורה ומהודקת: רצוי שהצוואה תנוסח בצורה ברורה ומנומקת על מנת להימנע מאי הסכמה על הכוונה של המוריש, למנוע את הצורך בפרשנויות.
  2. צילום בווידאו : תעד את הסיבות שהובילו אותך לכתוב הצוואה באופן שנכתבה, לשים דגש על הפרטים ולתת הבהרות שיהיו ברורים לילדיכם בעתיד, במיוחד אם מדובר ביורשה בעלת ערך סנטימנטלי כמו תכשיטים או תמונות.
  3. הימנע מכפייה : מומלץ לא להכריח את היורשים שלך להיות חלק מרכוש כלשהו אם אינך משוכנע שהם מעוניינים להיות בעלים של רכוש זה.
  4. שמור מסמכים רלוונטיים: הקפד לשמור את כל המסמכים והתיעוד הרלוונטיים לעתיד.
  5. מפגש משפחתי: על מנת למנוע מלחמת ירושה עתידית מומלץ לארגן מפגש משפחתי עם היורשים ולהציג להם את הצוואה ואת הסיבות שהובילו להחלטות. יתכן שבעקבות מפגש זה וסוגיות שיעלו במפגש תרצה לתקן חלק מהצוואה וכך תמנע סכסוך עתידי. בנוסף, כך יהיה קשה יותר לתקוף אותה בבית המשפט.
  6. שליטה מרחוק: חלק מההורים "מנצלים" את הצוואה ככל חינוכי והם מוסיפים גם הוראות לשליטה גם לאחר מותם. ישנם הורים אשר מוסרים את הונם לאט ובהדרגה, הצוואות למעשה תלויות בגיל הילד והם יכולים לנהל את רכוש המשפחה. והילדים אמורים לעמוד בציפיות שהציב ההורה לפני מותו כדי לזכות בנתח בירושה הממתינה.

כיצד יחולק העיזבון אם למוריש אין ילדים?

אם לאחר פטירת ההורים לא נותר צאצא או הורים, נהוג שהאח או האחות מקבלים את כל העיזבון. כמו כן, בית המשפט אינו מבחין בין מגדרים לגבי זכות הירושה ואינו קובע סדרי עדיפויות לבן הבכור, בין כל האחים.

סיכום:

ערכו הסכם בין האחים היורשים: אם ההורים לא הותירו צוואה, על מנת למנוע מראש סכסוכי ירושה כואבים, ניתן לקבוע הסכם שיהיה מקובל על כלל היורשים. ישנם יתרונות רבים להסכם מסוג זה; כולם יכולים לשמור על קשר טוב ולא יצטרכו להוציא הוצאות על עורכי דין וכו'. ההסכם יכול לשקף את רצונותיו ולגרום להם לסיפוק ולחלוקה הוגנת וראויה.


לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי – לחץ כאן

בעת חירום גם בנייד : 052-5552989